Letošní podzim je ve znamení oolongů
A to hlavně těch taiwanských. Aktuálně máme v nabídce celkem 5 taiwanských oolongů z letošní jarní sklizně. Všechny pocházejí od menších farmářů a z organických zahrad.
– Song Bo Lin Si Ji Chun – lehká oxidace, žádné pečení
– Ali Shan Jin Xuan – lehká oxidace, žádné pečení
– Ming Jian Chin Shin – lehká oxidace, střední pečení
– Dong Ding Strong Roast – střední oxidace, střední pečení
– Li Shan Gui Fei – Krásná Konkubína z pohoří Li Shan, střední oxidace, střední pečení
A vedle toho máme i 3 archivní oolongy. Archivace oolongů má na Taiwanu poměrně dlouhou tradici. Většinou jsou to čaje, které byly před uskladněním více pečené, neboť právě pečení jim pomůže zachovat si své atributy a při správném skladování v odpovídajícím množství jejich aroma a chuť prohlubovat.
– 1997 Mr Chen Dong Ding – švestková bomba, krásný archiv
– 1985 Ping Lin Bao Zhong – staré dřevo, vlašské ořechy, rozinky
– 1981 Shi Men Tie Guan Yin – guava, exotické ovoce, povidla, chléb