Darjeeling

Čaj v Darjeelingu byl založen v roce 1841, kdy pan Cambell dovezl ze svých cest po Číně semínka čajovníku čínského (Camellia sinensis var. sinensis). Úpatí vysokých himalájských hor vytváří jedinečné klima a zdejší vysoká nadmořská výška (600 – 2150 m.n.m.) v kombinaci s vlhkým podnebím vytvářejí pro čaj unikátní podmínky a čaji se zde velice dobře daří. Obchodně se tyto čaje řadí mezi čaje černé, ale z pohledu oxidace toto označení není úplně přesně. Prvosklizňové čaje (First Flush) z Darjeelingu se sklízejí na konci února až do poloviny dubna a mají většinou oxidaci pouze částečnou, čaje jsou to velmi svěží chuti, s výrazným aroma, tónů muškátu, jemné hořkostí a naprosto jedinečné svíravosti. Druhosklizňové čaje (Second Flush) se sklízejí v květnu a červnu. Mají oxidaci silnější, většinou dávají výrazný jasně červený nálev s výraznnou chutí zralého ovoce, vzácného koření a muskatelu, jenž je naprosto typický a velice ceněný u těchto čajů. Čaje z podzimní sklizně (Autumn Flush) většinou přicházejí na svět koncem září až do konce listopadu a je pro ně charakteristický měděný nálev s výrazným aroma koření, velice výrazného aroma a jemnou hořčinkou a nezapomenutelným dozvukem.


Vašemu výběru neodpovídají žádné produkty.