Tmavý puerh (shu)

Shu puerh, u nás nazývaný tmavý puerh, v angličtině ripe puerh (zralý). Shu puerh byl vynalezen poměrně nedávno. Protože sheng puerhy zrají velmi dlouho a protože poptávka po čaji každoročně stoupá, snažili se v Číně najít způsob jak zrání urychlit. Již v 50. letech minulého století začaly čajové továrny experimentovat s umělou fermentací a v roce 1972 byla vynalezena metoda zpracování wo dui čajovou továrnou Kunming TF. Wo dui, v překladu vlhčení hromádek je metoda, kdy je mao cha nahrnuta do hromad, které se následně pokropí vodou a udržuje se v nich stabilní vlhkost a teplota, která se pravidelně kontroluje. Proces byl zdokonalen Menghai TF. Plně komerční produkce byla zahájena v roce 1976. Původním smyslem tmavého puerhu bylo napodobit atributy starého a zralého sheng puerhu. Tmavý puerh je se produkuje i v sypané formě naproti tomu zelený puerh sypanou formu nemá!


Zobrazení všech 3 výsledků