Čínské oolongy

Oolongy [wu-longy] jsou velmi svébytným druhem čaje. Jedná se o čaje částečně oxidované přibližně v rozpětí 10 – 90 %. Stupeň oxidace určuje, zda čaj svým charakterem připomíná spíše čaje zelené nebo čaje červené. Velmi důležitým krokem ve zpracování oolongů je pečení. Pečení je krokem pro některé typy čajů zcela tradiční, u dalších zase může čaji dodat velmi zajímavé a nové tóny. Proto se snažíme u každého čaje uvádět tyto dva kroky a mohli jste si tak lépe vybrat dle Vašich chuťových preferencí.
V nabídce najdete pouze kvalitní čínské oolongy ze známých oblastí provincie Fujian (oblast Anxi, Železná Bohyně Milosrdenství) nebo oblasti Wu Yi (Yan Cha aneb Útesové čaje). Najdete zde i čaje z provincie Guang Dong (Fénix aneb Dan Cong). Cílem je nabízet pouze špičkové oolong čaje (čerstvé, správně deklarované), proto vždy upřednostňujeme kvalitu před rozsahem nabídky. Raději Vám nabízíme pár skutečně zajímavých čajů než mnoho nijakých.


Vašemu výběru neodpovídají žádné produkty.