Venku to jednou vypadá, že už je jaro a druhý den sněží. No nemáme ještě ani duben a aprílové počasí si s námi hraje. Vedle toho v indickém Darjeelingu už se začalo sklízet a právě v tuto chvíli se sklízejí první čaje letošní first flush sezóny. Jako loňský rok můžete ochutnávat čaj z darjeelingské zahrady Rohini ze zimní sklizně. Zimní sklizně jsou sklizně poslední, první se vždy označují sklizně jarní. Tento Darjeeling by se dal označit jako čaj ze zimní sklizně anebo jako časná jarní sklizeň. Přesné označení je nejasné, protože lístky byly sklízeny po období vegetačního klidu a díky tomu měli dostatek času k regeneraci a vyrašení nových mladých lístků. Ochutnejte Darjeeling Rohini s označením Winter Blossom. Jeho lehká svěží chuť s tóny nezralého exotického ovoce (citrusy) dostane všechny.

Vedle toho můžete po téměř dvouleté pauze ochutnat čaje z jihoindického Nilgiri. Aktuálně můžete ochutnat rovnou dva čaje z této oblasti. Jeden ze zahrady Glendale s označením Premium Frost. Jedná se o čaj s pečlivým celolistovým zpracováním s mocným aroma jak suchého tak mokrého listu a nálevu. Ucítíte vydatné tóny květin, jasmínu, koření a výraznou svíravost. Ideální na vícenálevovou přípravu. Vedle toho ochutnejte čaj ze zahrady Kairbetta v klasickém darjeelingském drobnolistějším stylu, protože jak listem tak chutí připomíná čerstvé jarní sklizně z Himalájí.

Letošní rok bude zase našláplý. Buďte u toho s námi.

Leave a Reply

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *